2012. április 26., csütörtök

A szépségért szenvedni kell /az állatoknak/

Ezt muszáj megosztanom Veletek! Tudjátok rólam mennyire hiszek az energiák áramlásában. Nem akarom elképzelni miféle energiák lehetnek egy állatkínzások árán megalkotott kozmetikumban, brrr!!! 


Nőt kínoztak egy forgalmas utca kirakatában - sokkoló képek!

Az állatokon végzett kísérletek ellen folyó kampány részeként egy 24 éves nőn végezték el a szokásos eljárásokat - mindezt egy kirakatban.
Az egyik londoni Lush üzlet egészen megdöbbentő módját találta ki annak, hogy aláírást gyűjtsön a szépségiparban végzett állatkísérletek ellen. A 24 éves Jacqueline Traide önként vállalta, hogy kirakják őt egy kirakatba, és demonstrálják rajta azokat az eljárásokat, amit minden védtelen állaton elvégeznek a különböző laboratóriumokban.
Jacqueline-t erőszakkal megetették (kép ITT), beinjekciózták és különböző krémekkel kenték be, amik durva allergiát okoztak a bőrén (kép ITT), szemcseppet kapott, amitől órákra elhomályosult a látása(kép ITT), és még a hajának egy részét is lenyírták, hogy elektródákat csatlakoztathassanak a fejéhez (kép ITT). És valahol, egy sötét laboratóriumban védtelen állatok ezreivel ugyanez történik - csak a lánnyal ellentétben ők nem mehetnek haza a tortúra után, hanem életük végéig egy ketrecbe bezárva szenvednek.
"Remélem, hogy ezzel végre ráébreszthetjük az embereket arra, hogy nem mindegy, mit vásárolnak meg, mert szörnyűségek történnek a színfalak mögött."
- nyilatkozta Jacqueline.
Szívügyünk az állatkínzás elleni harc, ezért kérünk titeket is, hogy ha mással nem is, legalább azzal lépjetek fel ez ellen a szörnyű módszer ellen, hogy ne vásároljatok olyan kozmetikai termékeket, amiken nincs feltüntetve, hogy nem végeztek állatkísérleteket az elkészítésükhöz.
Forrás: neon.hu

Ezt  én nem tudtam végig olvasni /egyszerűen fizikai rosszullét fog el, ha állatok kínzásáról hallok,  vagy látok/ de hátha Nektek sikerül: http://allatkiserletek.blogspot.com/

2012. április 23., hétfő

Játékom nyertese

Blogjátékom nyertese: Tündéri Lonka /http://tunderilonka.blogspot.com/ 

Mindenkinek köszönöm a játékot és Neked Lonka gratulálok! 

Kérlek válassz magadnak 2 db. kecsketejszeppant, 1 db.  kecsketejes arcpakolást és 
                1 db. gyógynövényes hajöblítőt innen: http://kecsketejszappan.viltor.hu/


2012. április 20., péntek

Szuper élelmiszerek a fürdőszobában: A csoki :)


A második szuper élelmiszer, amit a fürdőszobába is érdemes magunkkal vinni a CSOKOLÁDÉ!
A csokoládé a Theobroma cacao nevezetű fa termése. A Theobroma cacao egy trópusi örökzöld, amely Afrikába, Dél-Amerikában, Közép-Amerikában, illetve Ázsia területein él. Ez a fa akár 10-18 méter magasra is megnő. A csokoládé alapanyaga a kakaóbab. A kakaóbabot legelőször fermentálják, majd ezután megpörkölik. A magról leszedik a héját és addig őrlik, amíg egy folyékony, krémes állagú masszát nem kapnak. A kapott masszát kisajtolják, így jön létre a kakaóvaj, illetve a kakaópor.

A maja indiánok már időszámításunk előtti 600-as években is ismerték a csokoládét. Nagy erőt tulajdonítottak neki, vallási szertartásokon és betegségeknél alkalmazták gyógyszerként. A csoki igazán elérhetővé csak az 1700-as években vált az emberek számára.

A csokoládéval mindamellett, hogy csökkenthető az érelmeszesedés, az infarktus és a szélütés kockázata, illetve jótékony hatással van a kedvünkre, védi és szépíti is a bőrünket,
ezért aztán egyre több kozmetikumban, arckrémben, pakolásokban, szappanokban :)  is találkozhatunk ezzel a szuper élelmiszerrel. De mi az alapja a sikerének, azon kívül, hogy nagyon finom?

 
Csokoládé kívül-belül! :)


Egy kutatásban, melyet a European Dermatology Harley Street-i klinikájának kutatói végeztek, 22 nő vett részt, akik átlag életkora 42 év volt. Három hónapon át az önkéntesek fele napi 20 g, flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag keserű csokoládét fogyasztott.
A többi önkéntes is naponta evett csokoládét, ami kinézete alapján azonos volt a keserű csokoládéval, azonban kevesebb flavonoidot tartalmazott. A résztvevők minden nap kontrollált mennyiségű UV sugárzásnak voltak kitéve, hogy megvizsgálják, mennyi idő alatt válik pirossá a bőrük. Az eredmények azt mutatták, hogy akik alacsony flavonoid tartalmú csokoládét ettek, azoknál nem nőtt a tolerált UV sugárzás mennyisége, míg a magas flavonoid tartalmú keserű csokoládét fogyasztók esetében ugyanakkor szignifikánsan nőtt a bőr napfénnyel szembeni ellenálló képessége.


Rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyagok utánpótlását. Természetesen ezeket a jótékony tulajdonságokat csak a legalább 50%-os kakaótartalmú csokoládétól várható el. Az én csokis termékeimben 99%-os csokoládé fejti ki hatását:) 


Kapcsolódó termékek: 2012. április 19., csütörtök

Szuper élelmiszerek a fürdőszobában: Goji berry /lícium gyümölcsMikor először olvastam a lícium gyümölcsről tudtam, hogy használni fogom valamelyik termékemben!

Bolygónk legmagasabb tápanyag tartalommal rendelkező növényeit, gyümölcseit nevezzük szuper ételnek. Ezek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb létfontosságú tápanyagokat, melyeket ilyen koncentrációban máshol nem találhatunk meg.

Nagyon fontos továbbá, hogy fogyasztásukkal nem tesszük ki a szervezetünket “ mellék hatásoknak “ hiszen a szuper ételek szinte egyeltalán nem tartalmaznak káros anyagokat.

Ilyen szuper ételek a lícium gyümölcs is!

E különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek, a nyugati világban Oprah által vált ismertté. Olyan hírességek, mintMadonna, Mischa Barton és Elizabeth Hurley esküsznek rá.


A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.

A világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamin-t tartalmazó gyümölcs.

A béta-karotinról tudott, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól.

A Goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is gazdag forrása, amelyek a káros szabad gyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit.

Gazdag továbbá poliszacharidokban, amelyek az immunredszert erősítik, továbbá 18 különbözőaminosavat is tartalmaz és bőséges kálium-forrás is.

Gátolja a bőr öregedését, támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, a máj anyagcseréjére gyakorolt hatásán keresztül elhalványítja az öregségi pigmentfoltokat.

Ez egy aranyos goji berrys videó

A filmben szereplő cordyceps itt kapható tabletta formában http://bolthely.hu/drtihanyi/lista/4c0cf38f7c9ff_Cordyceps_gombatermék:

2012. április 13., péntek

Blog játék!

Gondoltam játszunk egyet. :) Remélem örültök neki és játszotok velem! 


Eszter toto:

1. Hány százalékban tartalmaznak kecsketejet a szappanjaim:
     1. 30%
     2. 25%

2. Milyen vajat tartalmaznak testvajaim:
    1. Shea
    2. Ghí

3. Melyik arcpakolásom származik Indiából:
    1. Ubtan
    2. Spirulinás

4. Milyen sót teszek a Holt-tengeri kívül a fürdősóimba:
    1. Epsom só
    2. Himalája só

5. Hogy hangzik a szlogenem:
   1. „Természetes testápolás”
   2. „Egy szappanbuboréknyi természet”

Kérem adjátok meg a kérdésekre adott válaszok számát szép sorban és írjátok meg nekem emailbe „Toto” tárggyal az eszterszappan@gmail. com címre. Köszönöm!

A játék lezárása: 2012. 04.23.

A játékot a Facebookon is meghirdetem, így itt és ott is lesz nyertesem.

A játék nyertesét azok közül fogom kisorsolni, akik mind az öt kérdésre jó választ adtak és kérek egy megosztást is.

A játék nyereménye:

2 db. kecsketejszappan /a nyertes választhatja ki/
1 db. arcpakolás /ezt is a nyertes választhatja ki/
1 db. hajöblítő /mondanom sem kell, ezt is a nyertes választhatja ki J/

Sok sikert! :)

2012. április 12., csütörtök

Mosolyogj!!

Mindannyian tudjuk, hogy az igazi szépség belülről fakad és a legjobb smink a boldogság. :)
Ezt a videót nagyon megszerettem és szeretném veletek is megosztani. Egymásban meglátni a szépet és jót nem követel tőlünk különösebb erőfeszítést és nekünk és embertársunknak is bearanyozhatjuk a napját egy mosollyal pár jó szó kíséretében. 

                      

2012. április 9., hétfő

Rosacea
Az utóbbi hetekben több levelet is kaptam, amiben rosaceás bőr ápolására kértek javaslatot tőlem. /gondolom a napsütés hatására erősödnek most a tünetek. Így hát  megpróbálom összefoglalni mi az, amit a rosaceáról tudok:
A bőrgyógyászok, kozmetikumosok sem tudnak megállapodni abban, hogy mi okozza ezt a zavaró, kellemetlen bőrproblémát. Vannak akik úgy gondolják hogy baktériumok okozzák, mások gombás eredetűnek tartják , akadnak akik keringési problémának tartják,  a kínaiak pedig a szőrtüsző atkákat okolják kialakulásáért. Amiben úgy látom mindenki egyetért, hogy a savas környezet is felelős lehet a tünetek megjelenéséért és hogy gyulladásos folyamatról van szó.
A rosacea tünetei az arcon jelennek meg. Az arc középső részén, az orr melletti részen, a homlokon és az állon jelennek meg a tünetek. Kezdetben csak szélsőséges körülmények között zavaróak, mely az idő előrehaladtával egyre gyakoribbá válik, míg végül folyamatosan vörös és gyulladt lesz az arcbőr, majd eldurvul és rücskössé válik. A rosacea leggyakoribb kialakulása 30-50 év közötti nőknél, férfiaknál ritkábban fordul elő, de a tünetek súlyosabbak.
Vannak bizonyos életmóddal kapcsolatos körülmények, melyek erősítik a tüneteket:  a szélsőséges hőmérséklet, a szolárium gyakori használata, stimuláló szerek fogyasztása, a szervezet erőteljes igénybevétele, dohányzás, vegyi anyagok közelsége, fűszeres és nehéz táplálkozás, továbbá a stressz. Amennyiben a rosacea tüneteit észleljük magunkon, akkor nincs más megoldás, mint hogy ezeket a kiváltó okokat elkerüljük, tekintve, hogy a tünetek másképp nem megszüntethetők, ugyanis a rosacea gyógyíthatatlan, de a tünetek megszüntethetők.
A tünetek megszüntetése érdekében nagyon nagy odafigyelésre van szükség, ez egy igen összetett feladat. Fontos, hogy odafigyeljünk a rosacea kiváltó okaira, hogy el tudjuk azokat kerülni. A tünetcsökkentő akciókat egyszerre alkalmazzuk és ne csak néha-néha egyet, mert az nem vezet eredményre. Mindenképpen változtassunk életmódunkon, nagyon figyeljünk oda étrendünkre, továbbá alkalmazzunk a bőrgyógyász által javasolt felületi kezelést. Csak akkor érhetünk el tartós eredményt, ha mindezt egyszerre végezzük. A rosacea kezelésének elengedhetetlen eszközei a tiszta gyógykozmetikumok, melyek még fontosabbak férfiak esetében, ahol a borotválkozás során még durvábbá válhatnak a tünetek.
A rosacea elleni védekezés 3 fő pillére: diéta, napvédelem és bőrápolás
Az ayurvedában ez a bőrprobléma pitta jellegű.
Lágy tisztítással, hidratálással, és hipoallergén termékekkel ápolhatjuk legjobban ezt a bőrtípust.
Ami segíthet:
- kecsketej
- teafaolaj
- patchouli olaj
- homoktövis olaj
- neem olaj
- ligetszépe olaj
- levendula olaj
- jojoba olaj
/az olajokkal csak finoman, mert eltömíthetik a bőr pólusait és ezzel nagyobb bajt okozhatnak, mint amekkora segítséget adhat alkalmazásuk!!/
- aloe vera gél
- tengeri só
- fehér agyag
- fekete áfonya
- kisvirágú füzike
- spirulina
- petrezselyem
- oregánó
- rozmaring
- borsmenta
- kamilla
- körömvirág
- zöld tea
Hallotam már arról, hogy boraxot is ajánlják rosaceára, de én ezt azért fenntartással fogadom.
Ami még fontos: a rosaceás bőrtünetek a lenyelt dűh és indulatok mennyiségével egyenes arányban erősödnek meg!

Egy kis segítség a rosaceás bőr sminkelésére. /remélem nem sokáig lesz szükség az elfedésre :) /
                                                                            Kapcsolódó  termék:

2012. április 8., vasárnap

Egy kis India a fürdőszobában


Talán már Neked feltűnt, hogy az indiai nőknek milyen szép a bőre és a haja. /persze biztos náluk is vannak ez alul kivetélek :)/

Először akkor találkoztam az indiai szépségkultúrával, amikor az egyik kedves visszatérőm vevőm egy olyan testvajat kért tőlem, ami a Holt-tengeri iszapos szappanom mellett ekcémás bőrén segítene.
A GHI /GHEE/ - t választottam alapnak, mert ugyan Magyarországon még nem nagyon használják a ghi-t testápoló anyagként,  én úgy érzem hatása simán lekörözi a manapság annyira divatos sheavajat! Arról nem is beszélve, hogy akár hazai márkázott vajból is készülhet, nyilvántartott szavatossági idővel!
Mikor készítem az egész ház kissé mogyoró és India illatú. / ne kérdezzék az milyen, mert úgy sem tudom leírni, de nagyon kellemes, kissé édeskés illat.
Mára már beigazolódott, hogy érdemes a hétvégéimből 3-4 órát a ghi készítésére áldozni, mert egyre több pozitív visszajelzést kapok a vásárlóktól. A legújabb tegnap érkezett és így szól:

"Nem szoktam tévét nézni, de most teregetés közben hallottam a Neutrogéna testápoló reklámját... Benne az állt, hogy mennyien küzdenek azzal a problémával, hogy fürdenek, bekenik magukat, és aztán egyből megint száraz a bőrük. De a Neutrogéna testápolóval már MAJDNEM egész nap hidratált lesz a bőr! Hát jót derültem magamban, szegények nem ismerik az Eszter-féle szappant és testvajat, mely utóbbi nekem speciel egy egész hétig kitart. :) "

Egy kis olvasni való: http://www.amritaveda.com/learning/articles/ghee.asp


Ez egy nagyon érdekes videó, ayurvédikus szemápolásról szól. langyos ghi, olajok,  


gyógynövénykivonatokkal öblögetik a szemeket. Azért otthon ne próbáljátok ki!  /szerintem :) /

A másik indiai ihletésű szépség tipp az UBTAN.Régen az esküvő előtt a menyasszony és a vőlegény is több hónapig tartó szépség kúrán vett részt. Ennek legfontosabb eleme az UBTAN volt, ami nem más, mint egy csodálatosan összeválogatott masszás por, amelyet tejjel, olajokkal, illóolajokkal kevertek és a házasulandók bőrébe tetőtől-talpig bemasszírozták 2-3 naponta. Több félét is használnak, én a receptúrákból összeválogattam azokat az összetevőket,  melyeket a leghatásosabbnak tartok és elkészítettem az én ubtanomat.

                      

Mit tartalmaz ez az igazi ayurvédikus arc és testpakolás .  Hát először is kecsketejet, természetesen, aztán csicseriborsó lisztet, mustármag őrleményt, szantálfa őrleményt, kurkumát, egy icipici sáfrányt és görögszéna őrleményt, fehér agyagot, vagyis kaolint, valamint búzacsírát és vöröslencsét.
Nézzük sorban, hogy vajon mit miért tesznek az india nők az ubtanba: /csupa különlegesség, nem mondom, hogy könnyű volt előkeríteni ehhez a recepthez a hozzávalókat :)/
A csicseriborsó az Ayurvéda szerint édes, hideg és fanyar ízzel rendelkezik. Gyógyítja a pitta jellegű gondokat a szervezetben és a bőrben is, így például a gyulladásokat, a viszketéseket és az égési bőrproblémákat, mulasztja az ödémás gondokat.
A csicseriborsót az ayurvédikus szépségápolásban is alkalmazzák. Nagyszerű zsíroldó hatása van, ezért az olajos ayurvédikus terápiákat követően a fürdés elmaradhatatlan eszköze. A csicseriborsó lisztet az olajos testen eloszlatva megkönnyíti az olaj lemosását a bőrről.
Pattanásos bőrre csicseriborsóliszt és víz vegyítésével készített pakolást visznek fel az arcbőrre. A pakolást jól bedörzsölik a bőrbe, majd néhány perc után lemossák bőséges meleg vízzel. Otthoni használata is javasolt, mert eltávolítja az arcbőr pórusait eltömítő szennyeződéseket, zsíros tapintást, így a bőr is szabadabban lélegzik!
A Kurkuma és a szantálfa az ekcémás bőrtünetekre hozz enyhülést,
tisztító hatásuk a bőr mélyéig eljut így ott is elvégzik méregtelenítő hatásukat. Ragyogóvá és fényessé varázsolják a bőrt.
A görögszéna ebben a csodás egyvelegben a bőr újjáépülését szolgálja, magja a kozmetikai iparban bőrkondicionáló anyagként használatos.
Zsír-és vízhiányos, ráncosodó bőr ápolására kiválóan alkalmas.
A mustármag szintén a bőrhibák kezelésére alkalmas és segíti a többi hatóanyag eljutását a bőrbe /és csíp is. Mikor először használtam a saját ubtánomat, azt hittem valamelyik összetevőjére allergiás vagyok és jobb lesz ha hamar lemosom, de aztán eszembe jutott, hogy mustármag van benne és akkor hálás voltam, hogy nem csíp jobban! :)/
Úgy gondolom, hogy a mustármag a cellulitis kezelésben is hatásos lehet!

Kapcsolodó termékek: ghis arc és testvajak
                                                                           India kecsketejszappan
                                                                           Ghis kecsketejszappan
                                                                           Ubtan arcpakolás

2012. április 6., péntek


Nagyon kellemes Húsvétot kívánok Nektek!

Eszter féle hétvégi relaxáció, szépségápolás

   Amennyiben egészen  véletlenül nem lenne egy ilyen szuper kültéri  kádad a tengerparton, meleg és tiszta fürdőszobában készíts el egy meleg gyógynövényes-kecsketejes fürdőt a Holt-tenger ásványainak áldásos hatásával. Gyújt meg néhány gyertyát, vagy mécsest. Nyakad alá egy tiszta, néhány csepp illóolajjal illatosított törülközőt tekerj, keresd meg kedvenc zenédet és egy pohár vörösbort is tégy a kád szélére : ) 


Herba kecsketejes fürdősó

        Szemed fiatalságáért, szépségéért használj gyógynövényes filtereket
   arcodra kend fel a kedvenc kecsketejes arcpakolásodat


 Spirulinás-kecsketejes arcpakolás 


 hajadra pedig a típusának megfelelő gyógynövényes hajpakolásodat és halk zene hallgatása közben, gyertyafény mellett tölts el a ebben a kellemes és szépítő fürdőben 15-20 percet, majd luffával dörzsöld át egy kicsit az egész testedet.  Mosakodj meg kecsketejszappanjaim közül azzal, amelyik leginkább jó hatással van a bőrödre. 


Csokis kecsketejszappan

A kádból kilépve mosd le az arcpakolásodat, kend be testedet és arcodat ghis arc és tejvajjal.


Rózsás-ghis arc és testvaj     Hajadat szabadíts meg a pakolástól, mosd meg kecsketejszappannal, majd öblíts le gyógynövényes hajöblítővel.  

Ez csupán egy óra a hét 168 órája közül, de garantálom, hogy ha szánsz rá 60 percet, nem csak a bőröd, a hajad lesz hálás érte, hanem a lelked is megkapja azt az az energiát, ami segít majd könnyebben elviselni a következő hét gondjait.

Méz a fürdőszobában


A legidősebb mézzel kapcsolatos  lelet  tizenhatezer éves. Már a régi egyiptomiak is isteni eledelnek tekintették a mézet, melyet Ra napisten testet öltött könnyeinek hittek. Amikor a Napisten sír, akkor könnyei mézcseppekként hullanak a földre - hitték az ókori egyiptomiak, akik már méhészettel is foglalkoztak, amit bizonyít egy tébai sírkövet díszítő kast ábrázoló dombormű, valamint a piramisokban talált méz és mézes sütemény is. A magyarok már honfoglalás előtt is ismerték a mézet és készítettek mézsört. Az államalapítás után, Szent István idejéből maradtak ránk az első írott emlékek, amelyek a méz felhasználásáról és beszedendő tizedről szólnak.

A méz 190 féle anyagot tartalmaz (többek között 19-féle aminosavat, 33- féle ásványi anyagot, 11- féle vitamint, enzimeket. A mézet minden korban a leg csodálatosabb természetes gyógyító anyagnak tartották és élvezeti értékét is nagyra becsülték. A méz rengeteg a szervezetünk számára fontos és az egészségünk szempontjából elengedhetetlen anyagot tartalmaz: 76%-a cukrot ( 40% gyümölcscukrot és 36% szőlőcukrot) 7% más fontos anyagot ( vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat, proteineket, aminosavakat) és 17% vizet. Erről a vízről érdemes tudni, hogy a növények által többszörösen árszűrt természetes teljesen tiszta vízről van szó. A tudomány a mézet tartja és a virágport az egyetlen olyan természetes tápanyagoknak, amely minden a szervezet számára létfontosságú anyagot tartalmaz.

  
A tengeri só / én a Holt-tengeri sót ajánlom leginkább/ és a méz keveréke tökéletes a könyök és térd ápolására. 
A méz olyan anyagokat tartalmaz, ami megköti a nedvességet. Csodát tesz arcunkkal, ugyanis a méz puhítja nedvességgel és vitaminokkal tölti fel
bőrünket. Nemcsak hidratál, hanem összehúzó és fertőtlenítő hatása is van.
Szaunázás után a bőrre kenve, regenerálóként a méz az egyik legjobban használható kozmetikum. Selymes, rugalmas lesz a méz rákenésétől a bőr, a leghatékonyabb természetes ránctalanító hatással a méz bír. A méz bemasszírozva a has és combok bőrébe, a narancsbőr tüneteit is enyhíti. 


Kapcsolódó termék: Zabos-mézes kecsketej szappan

Zöld tea a fürdőszobábanA zöld tea az utóbbi időben sláger lett a kozmetikai iparban és tapasztalataim szerint nem is érdemtelenül! Először is remek gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású.


Úgy találták, hogy a zöld tea hasznos a következőknél: érelmeszesedés ,  gyulladásos bélbetegség , cukorbetegség , májbetegség , elősegíti a fogyást, idegrendszeri betegség , és még rossz szájszag ellen is /gondolom ebben esetben rágni kell a zöld teát :)
Véd a leégés ellen és blokkolja az UV sugarakat. Egyes kutatások szerint a rosaceás bőrtünetek enyhítésére is hatásos. 

Nagy kedvencemtől egy zöld teás videó, ezt nyáron biztos használni fogom és valószínű lesz olyan zöld teás jégkockám is amibe nem teszek E vitamint és az belülről fog szépíteni, na meg hűteni! :) Hálás vagyok a lánynak, mert végre megtudtam, hogy lehet normálisan kinyerni az E vitamint azokból mini vitamin gyöngyökből!! :) Köszi Michelle!!!


Kapcsolódó termékek:  

Búzacsíra a fürdőszobában


A búzacsíra fontos alkotórésze a kozmetikai szereknek. Miért? Hát azért, mert:
A búzacsíra C, D és E vitaminban gazdag, antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat tartalmaz.
A leggazdagabb E-vitamin tartalmú növényi olaj. /tehát a bőr számára igen csak fontos/
A búzacsíra olaj segít megnyugtatni az olyan kellemetlen bőrbetegségek tüneteit, mint az ekcéma és pikkelysömör. 

A búzacsíra olaj megszünteti a bőr.repedezettségét.
Nagyon jó a linolsav hiány miatt kialakult ekcémára, pikkelysömörre, sebgyógyító tulajdonsággal bír. Késleltetheti a bőr öregedési folyamatait, védi a káros szabad gyökök ellen.
A búzacsíra kiváló méregtelenítő és segíti az emésztést./fogyókúrázok előszeretettel használják :)/ Ezen felül tisztítja a májat, segít gyógyítani a gyulladásokat, remek hatással van a hormonok működésére, sőt, állítólag az impotencia ellen is hatásos. Emellett erősíti az idegrendszert, szabályozza a vérnyomást és gátolja a rákos sejtek életben maradását. Már a fentiekből is látszik, hogy igazi csoda ez a csíra, de ráadásul még fáradtság, reuma, izületi bántalmak esetén is segít!:)

Kapcsolódó termékek:

Hm, ezt én is kipróbálom!! :)

Rizs a fürdőszobában


A rizs képes kiszűrni a káros sugárzást, és nagyon gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban.
Szénhidráton, fehérjén, roston kívül vizet, értékes B-vitaminokat, kalciumot, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, potassiumot, cinket tartalmaz. Napjainkban az élelmiszeriparon kívül a kozmetikai termékeket gyártó cégek is nagy mennyiségben vásárolnak rizst. Kiváló arc- és testápolókat, púdereket, természetes kozmetikumot készítenek rizzsel. A rizskorpa nagy mennyiségben tartalmaz oryzanolt, ami B-vitamin származék. Lággyá teszi a bőrt, regenerálja. A bőrproblémák kezelésére is alkalmas. A bőr normális  PH szintjét szintjét fenntartja. A rizsben lévő hasznos anyagok feszesítik és puhává varázsolják a bőrt.


Kapcsoló termék:

Gabonák a fürdőszobában: Zab


A hántolatlan gabonafélék valóságos kincseket rejlenek. A gabonamagvak sok rostot, viszonylag sok fehérjét, például esszenciális, vagyis az életfolyamatokhoz nélkülözhetetlen, aminosavat tartalmaznak. Kevés zsírféle van bennük, de annál értékesebbek.
Zab
Müzlis tál helyett most kozmetikai tégelyekben és üvegcsékbe kerülnek a zab alkotóelemei. Mivel az értékes gabonaszem (avena sativa) igen gazdag erősítő proteinekben, ráncsimító hatású homoksavban, és élénkítő vitaminokban. A zab gazdag teljes értékű fehérjében, főleg telítetlen zsírsavakban, vitaminok C, E vitaminokban, ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas és réz) és rostokban. Igazi egészség koktél a fáradt bőr és az igénybevett haj számára.
Zabkorpa: tökéletes peelig, hisz azon túl, hogy kíméletesen, de hatásosan távolítja el a bőr felső, elhalt hámrétegét, azonnal fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal látja el a bőrt.
Zabliszt: már rég óta használják fürdőként az ekcémás bőrpanaszok enyhítésére. Kecsketejjel együtt használva hatásosan  szünteti meg az égő, viszkető érzést, megnyugtatja a bőrt. A zabliszt fürdő a bárányhimlő és a leégés tüneteit is enyhíti.
Gyerekeknek is ajánlott! :)


Kapcsolódó termékek:

Olívaolaj a fürdőszobában


Az olívaolajat az olajfa csonthéjas terméséből állítják elő. Az emberi szervezetre különösen jó hatással van. Gazdag telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban, ennek köszönhetően erősíti az izomsejteket, gyulladáscsökkentő

Szappanban, krémben: Kényezteti és nyugtatja a bőrt, növeli a bőr immunitását, javítja a többi összetevő hatásfokát. Gazdag A és E-vitaminban. A megviselt bőr kezelésére és a hegesedés gyógyítására is rendkívül megfelelő.

Tökéletes sminklemosóként is használható, csak arra vigyázzunk, hogy ne menjen a szemünkbe.

Test peeling olívaolajjal:
Önts a tenyeredbe olíva olajat és cukrot vagy mézet, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöld végig vele a testedet!
A férfiak számára is segíthet az olívaolaj!  A videó azt mutatja be, hogy miként használható az olívaolaj borotválkozás előtti olaj készítéséhez.
Összetevői: 1/4 rész olívaolaj 3/4 rész ricinusolaj 10 csepp levendula illóolaj

Kecsketej a fürdőszobában


Sokan nyitnak a kecsketejtermékek felé, egyes vélemények szerint kiválóan alkalmazható immunterápiás céllal is, hiszen a mezőn legelésző kecske allergén növényeket is fogyaszt, ezért homeopátiás hatásánál fogva a pollenallergia kialakulása ellen is védettséget biztosíthat.
Fertőtlenít és erősíti az immunrendszert is, vitamin- és ásványi anyag tartalma pedig az anyatejéhez hasonlatos. Magas A-vitamin tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a pajzsmirigy működési zavaraira. Orotsav tartalma miatt pedig a rákbetegek diétájába is beilleszthető. A kecsketejet fogyasztás előtt mindig forraljuk fel, majd a lehűtött tejet és a belőle készült tejtermékeket, a többi tejtermékhez hasonlóan hűtve tároljuk.

Jótékony hatású különböző betegségekre

Magas zsírtartalma mellett, számos más előnyös tulajdonsággal rendelkezik: összetételét tekintve sokkal inkább hasonlítható az anyatejhez, mint a tehéntejhez, hiszen ez utóbbinál jóval magasabb koncentrációban tartalmaz kalciumot, magnéziumot, káliumot és foszfort is. És ami még fontosabb, ezek aránya kiegyensúlyozott.
A viszonyítási alapunk legtöbbször a bolti dobozos tehéntejig jut, így nem hagyható ki a személyes találkozás a termékkel. A kecsketej A-vitamin tartalma sokkal magasabb lehet, mint a tehéntejé. Rendszeres fogyasztása általános védőoltásként hat. Csontritkulás esetén a gyógyszereknél sokkal gyorsabban működik. Ám a kecsketej laktóz (tejcukor) tartalma sem jó a tejcukorérzékenyeknek. A kecske teje abban különbözik más gazdasági állatfajok tejétől, hogy a táplálkozásban betöltött szerepén túl, jótékony hatású különböző betegségek gyógyításában, valamint kiváló szépségápoló szer. A szépségápolásban is jelen van, hidratáló és bőrregeneráló hatása miatt – ezért számos kozmetikai szer alapanyaga.
A kecsketej leginkább az ekcémás, pszoriázisos, extra száraz bőrproblémákon tud segíteni, de kamaszkori  pattanásokat is sikeresen elmulasztja bizonyos gyógynövények, illóolajok társításával.

Kapcsolódó termékek:és végül egy kis kecsketejfürdő feeling. :)