2012. május 13., vasárnap

A Holt-tenger kincsei a fürdőszobában


Igaz ezekért a csodálatos szépítő és gyógyító anyagokért nem a konyháig kell elmenni, hanem a bióboltig, de akkor is szívesen írok róluk, mert a kecsketejen kívül ők azok akik a legsikeresebbek szappanjaimban. /bár mostanában a homoktövis kezd felzárkózni :) , legközelebb majd róla írok! /

 A legendák szerint Kleopátra, Egyiptom fáraónője azért hódította meg a Holt-tenger vidékét, hogy bármikor rendelkezésére álljanak a tenger kincsei szépségének megőrzése érdekében, a különleges Holt-tengeri iszap és só Az iszap a hegyekből az esőzések által a tengerbe lehordott üledékes agyagréteg eróziója révén keletkezett. Ennek során az évezredek alatt magába szívta a tengervíz tápláló ásványi anyagait. A Holt-tenger iszapja rendkívüli mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, de találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok is. Erőteljesen vonja ki a bőrből a méreganyagokat és felesleges zsírt.

A Holt-tenger sótartalma (30%) tízszer nagyobb a többi tengeréhez képest, az innen származó értékes sók, ásványi anyagok, és a híres feketeiszap a legkiválóbb natúr gyógy- és szépségápolási cikkek alapanyaga. A Holt-tengeri só összetétele eltér a konyhasóétól, nagy mennyiségben tartalmaz kloridot, nátriumot, magnéziumot, kalciumot, káliumot, és különféle vas-ionokat. A tenger sós vize számtalan probléma orvoslására alkalmas. A kaolint, timföldet, apró agyagszemcséket tartalmazó iszap, amely kiváló mélytisztító hatással rendelkezik, felszívja a felesleges zsírokat és a szennyeződéseket a pórusok mélyéről. Egyúttal stimulálja, feszesíti, táplálja, hidratálja és élénkíti a bőrt, ami ezáltal sugárzó és friss lesz. Szappanjaimban alkalmazva azt tapasztalom a visszajelzések alapján, hogy az iszap kiválóan alkalmas az ekcémás bőr ápolására, az évek során sok-sok ekcémás emberen segített már Holt tengeri iszapos szappanom. Ennek az az oka, hogy a kecsketej is hasonlóan jó hatással van az ekcémás bőrre, tehát szappanjaimban egymást erősítve gyógyítják a beteg bőrt. A só fertőtlenítő hatásának köszönhetően pedig jótékony hatással van a pattanásos, egyenetlen bőrre, simává, puhává varázsolja azt. A Holt-tengeri ásványos szappanom pedig bizonyítottan alkalmas a pszoriázisos /pikkelysömörös/ bőrproblémák kezelésére. /a fejbőrre is/   Én személy szerint nagyon szeretem ezeket az anyagokat, főleg a Holt-tengeri iszapot, mert minden bőrtípus ápolására alkalmas. Sokszor meg is lepődnek, hogy zsíros és száraz bőrre is ajánlom az iszapos szappanomat, de valóban az a legnagyobb értéke, hogy normalizálja a bőr működését. Mindenféle túlzott, vagy nem elégséges bőrműködést egyensúlyba hozz és pont ezért szeretem olyan nagyon /mindent szeretek, ami törekszik a harmónia megteremtésére :) /

 

Nem mondhatnám, hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb szépítő módszer, de ha nagyon muszáj egy-két héten belül top formában lenni, megéri!! :)

Kapcsolódó termékek:

Holt tengeri ásványos kecsketejszappan

Holt-tengeri iszapos kecsketejszappan

Kecsketejes Holt-tengeri fürdősók

3 megjegyzés:

muccuus írta...

nagyon jó ez a videó, eléggé meggyőzőz. ilyen keveréket itthon is tudnék készíteni? ha igen, le tudnád írni miből? köszönöm :)

Zöld boszorkány írta...

Muccuus a bióboltokban lehet kapni Holt-tengeri iszapot, én a DSM márkájút szeretem a legjobban, abban egy kis aloe vera is van. Na ezzel az iszappal kell bekenni, majd betekerni magad és két órán át magadon hagyni!

muccuus írta...

de jó! köszönöm szépen :) szerintem holnap az első dolgom lesz utána nézni :)