2011. február 20., vasárnap

Óhajotok számomra parancs! :)

Többen is kérdeztétek, hogy nem tervezem-e kecsketejes-homoktövises krémhab készítését, mivel a szappannal nagyon meg vagytok elégedve. Elkészítettem a receptjét, aztán magát a krémhabot is! Bió narancsolaj és citromolaj adja illatát a homoktövis illatán kívül. Természetesen ennek a krémhabnak az alapja is a ghi, de más, finom vajak és növényi olajok is kerültek bele, a homoktövis örlémény peelingként is szerepel benne a gyógyhatásán kívül.

Krémhabjaim receptjét kissé módosítottam, mert túl zsírosnak találtam, így most könnyebben beszívódik a bőrbe és nagy hagy zsíros érzetet maga után.


Hogy ne kelljen kutakodnotok milyen jótékony hatása van a homoktövisnek, itt bővebben olvashattok róla!
A következő krémhabom a zabos-mézes lesz.

"Gazdi, ugye nemsokára kimehetünk?" Ma 3 hetesek a picik, lassan mehetnek a kifutóba. :) Az istálló már teljesen felderítve és nagyon vigyáznom kell hova lépek, mert olyan ugri-bugrik, hogy valamelyik biztos a lábam közelében futkározik. :)

3 megjegyzés:

Kri írta...

Tudom, nem állatkás blog, de úgy olvasnám egy napotokat! felkelsz , kávé , mész a kiskecskékhez.....fejés , hogyan képzeljük el?

csutkailda írta...

Drága Eszter!
Kicsit elvesztél te is mostanában.
Hiányollak........és nagyon szépséges vagy az új fotódon. Puszi:Ilda

Eszter írta...

Kri, Ilda annyira aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök felőlem, hamarosan jelentkezem egy poszttal, amiben Kri kérése alapján elmesélem nektek hogy telnek egy gazdasszony napjai. Bár lehet, hogy apró-cseprő, de mégis életemet kitöltő dolgaimról egy külön blogot kellene indítani, mert szinte minden nap történik olyan, ami még így 8-9 év falun eltöltött idő után is meglepetéssel szolgál, vagy komoly fejtörést okoz. :) Ha már fotó, Ilda gyönyörűek a képeid, hová fejlődsz még??? :)