2010. december 31., péntek

Új termékkel köszöntöm 2011-et


VÉÉÉÉGREEE megmutathatom őket!!

Talán amikor első szappanjaim tervezését kezdtem el, akkor voltam utoljára ennyire izgatott az alkotás során. Most, vagyis az utóbbi 2-3 hónapban újra átéltem ezt a kellemes érzést, mert új termékcsalád létrehozását határoztam el.


Szerettem volna úgy bővíteni palettámat, hogy az újdonság szervesen épüljön be a többi kecsketejes tisztálkodó, illetve spa termék közé. / mivel sajnos az arcmaszkok készítését ott fent nem nagyon támogatták és a szavatosságukat sem tartották meg sokáig, így azok készítésével felhagytam! Hiába van olyan, ami legjobb szándékkal sem sikerülhet./

Régóta vágytam olyan testápoló anyag létrehozására, amely szappanjaim használatán túl tovább kényeztetheti vásárlóim bőrét!

Végül is több hónap tervezgetés és előkészületek után megszületett a minden minőségi és praktikussági szempontomnak megfelelő


KECSKETEJES TESTVAJ CSALÁD

egy-két tagja.

Megpróbáltam azokat az alapanyogakat összeválogatni hozzájuk, amik az évek alatt bizonyították számomra /na és persze vevőim számára/, érdemesek arra, hogy az ember bőrére kerüljenek. :)

Természetesen előző tapasztalataimat figyelembe véve a receptjét nem fogom itt most elárulni, de annyit elárulok, hogy igazi testvaj, tehát nem krém és nem balzsam!

Alapja a ghi, azaz tisztított vaj, amit én magam készítek 85 %-os márkázott vajból, több órai munkával. Azt hiszem megéri a rá fordított pénz, idő és odafigyelés, mert a ghis szappanjaim visszajelzéseiből látszik, hogy nagyon jó hatással van a bőrre. /mellesleg nagyon finom is, én főleg a kalácsot szeretem megkenni vele :)/

A kihagyhatatlan kecsketej is szerepet kap benne, na meg különböző nagy tisztaságú növényi olajok is. A méhviasz és aloe vera gél is kiharcolta magának már a jogot, hogy helyet kapjanak a testvajakban.

E vitamint és kollagént mindegyik fajta tartalmaz és készülnek a macerátumaim is a további fajták készítéséhez.

Bevallom én már lassan két hete használom és hát ritkán szoktam teljesen elégedett lenni valamivel, de ez levett a lábamról. Este, fürdés után, de még fogmosás előtt érdemes használni, hogy mire azzal végzel, már ne a pizsamádon, hanem a bőrödön aludja végig veled az éjszakát. Érdemes olyan illatot választani, ami szép álmokat hoz, vagy esetleg a párod vonzására hajlamos:)

A ghinek magának is van illata, mikor készítem az egész ház kissé mogyoró és ázsia illatú. / ne kérdezzétek az milyen, mert úgy sem tudom leírni, de nagyon kellemes, kissé édeskés illat/. Szóval e mellé első körben, most rózsa, levendula és teafa illatot választhatsz.

Többek között, azért is próbáltam ki magamon a testvajat, mert kíváncsi voltam rá, hogy nem csak száraz bőrre alkalmazható-e. Készítésük során megpróbáltam úgy játszani a növényi olajok ötvözésével, hogy minden bőr típus használhassa majd. Azt hiszem elég jól sikerült, mert az én bőröm, hol normál, hol inkább zsíros, de néha meg vízhiányos és nekem nagyon bevált ez a keverék!

Alaposan masszírozd bele a bőrödbe és ha például a sarkad bőrét szeretnéd puhítani , elég egy-két éjszakát zokniban töltened, miután alaposan bekented a bőrödet vele.

Nagyon kiadós is, mert az amúgy szilárd állagú testvaj a bőrön megolvad és igen keveset kell egy-egy alkalommal használni.


2-3 hónapig hűvös, száraz helyen megőrzi minőségét, de hűtőben tárolod még tovább használhatod.

A csomagolása 150 ml.-es tégely és 100-110 gr testvaj fér el benne kényelmesen.

Tervezem újabb fajták készítését is, más illatokban is!

Olyan jó lenne, ha ennek a termékemnek is olyan sok vevőm venné jó hasznát, mint szappanjaimnak és fürdősóimnak! /én megpróbáltam ezekbe is beletenni a szívemet, lelkemet, na meg nem utolsó sorban bőrbarát, természetes anyagokat :)!/
Kívánok minden kedves olvasómnak és idetévedőnek boldog és eredményes Újévet!

2010. december 27., hétfő

Megvagytok nyertesek! :))

Sorsoltam és igen érdekes eredmény jön ki, Julcsik lottóztatok a héten? :)

Gratulálok és kérek Tőletek egy emailt a címetekkel és a kívánságotokkal! Mit kértek, fürdősót, vagy szappan csomagot? :)

1.

True Random Number Generator 64Powered by RANDOM.ORG

A nyertes: Julcsi


2.

True Random Number Generator 62Powered by RANDOM.ORG

A nyertes: L.Julcsi:

Többi játékosomnak köszönöm a játékot!!!

2010. december 24., péntek

és a legnagyobb Ünnep


Minden kedves blog író és olvasó barátomnak nagyon boldog, békés beigliben és szeretetben gazdag Karácsonyt kívánok!!

U.i: Köszönöm a sok játékra jelentkező kommentet, 27-én sorsolás!!!

2010. december 13., hétfő

Újabb ünnepelni való!


Mostanában úgy látszik egyik ünnepből esek a másikba és hol van még Karácsony! :)
Mert hát itt van ugye a két éves évfordulóm, most meg szép kerek számú lett az olvasótáborom taglétszáma! Naná, hogy efeletti örömömet is ki szeretném fejezni, úgy hogy megduplázom a nyereményt és immár két nyertese lesz a játékomnak!!
Puszi minden régi és új olvasómnak!
Aki ennél a posztnál hagy megjegyzést, az is részt vesz a játékban//

2010. december 10., péntek

Játsszunk!



Mivel az agyam, a testem és úgy általában mindenem a karácsonyi csúcs 120%-os tempójában dolgozik, de kizárólag a megrendelésekre összpontosítva, így nem jutott eszembe játék apropó.
/Köszönöm minden megrendelőmnek azt a megtiszteltetést, hogy tőlem vásároltak szeretteiknek ajándékot a karácsonyfa alá!!/
Szerintem mondjuk azt, hogy ez a most meghirdetett játék előre hozott 2.-ik blogévfordulós játék, mert amikor valóban aktuális lenne, akkor már javában Pollikámért fogok izgulni az ellése miatt, tudjátok ilyenkor a mocorgásukra alszom, mivel be van kamerázva az istálló és a tv-n keresztül hallom, ha elindul valamelyiknél az ellés! Szóval azidőtájt nem lesz énnekem kedvem játszani!





Szóval, hogy is kell ezt? Ha részt szeretnétek venni ebben a játékban rakjátok ki a felhívást a blogotokban és hagyjatok itt megjegyzést? Á, Ti biztos jobban tudjátok mi ilyenkor a teendő. Azt viszont én tudom, hogy mit szeretnék adni a szerencsés "nyertes"-nek. Választhat: 1 db. fél kg-os bármelyik fajta kecsketejes fürdősóm és 1 db. szabadon választott szappanom, vagy egy kosárkás 2 db.-os szappancsomag között.
A játák december 27-ig. tart! Tarthatna rövidebb ideig is, de úgy sem lesz időm addig sorsolni :)/
Kívánok szép hétvégét, megyek a dolgomra, hogy mindenki időben megkapja a megrendelt ajándéknak valót!

2010. december 5., vasárnap

Téli esték kényeztető fürdője


Tegnap estére végre teljesen rendbe jött a lelkem és úgy éreztem megérdemlem hogy élvezhessem az én kedvenc téli fürdőmet. Hogy miből is áll ez? Hát természetesen Holt-tengeri sóból, kecsketejből, Epsom sóból. Ez a trió képes arra, hogy a fáradt testet teljesen felpezsdítse, a kisebb, nagyobb fájdalmakat, duzzanatokat elmulassza és hát a kecsketej a bőr szépségéért dolgozik, miközben teljesen ellazulunk. Ennek a fürdősónak a speciálisan téli változata igazi felüdülés egy zimankós, fárasztó nap után, hisz a fahéj, a szegfűszeg, a gyömbér, a narancs, mind-mind olyan élményt tud adni, ami a fürdőszobába költözteti a téli sütemények és a forralt bor illatát.


Most ezt a fürdősót nektek is elkészítem, hátha számotokra is nyújt majd olyan élményt, mint nekem! :)


Az alapsó trióját és az illóolajokat egy olyan zacskóba, amiből adagonként és újrazárva tudjátok használni a fürdősót. /szerintem ez nagyon praktikus/


Én úgy használom /és Nektek is ezt ajánlom/, hogy a teafilterbe zárt narancshéj, citromhéj, fahéj, szegfűszeg, gyömbér keverékből főzetet készítek és azt öntöm a só mellett a fürdővízbe.


és hogy mit keres a képen a bor? Hát kérem én úgy szoktam a fürdőélményt fokozni, hogy ebből a nagyon kellemes ízű és illatú főzetből öntök egy kicsit egy pohár vörösborba és viszem magammal a fürdőszobába! :)
Persze Ti kérhetitek keverve is!


Nekem bevált, remélem Ti is megszeretitek!


U.i.: töröm a fejem egy játékon, de nem sok minden jut eszembe, ezen még a fenti fürdő sem segített, sajna!!


2010. december 4., szombat

és amikor a meghatódottságtól könnyezem

Ez a levelet tegnap kaptam és nagyon hálás vagyok írójának, mert a lehető legjobbkor érkezett, igazi lélekmentőként működött!

Köszönöm szépen még egyszer!

Kedves Eszter!

Sajnos azok közé az emberek közé tartozom, akiknek nagyon ekcémás a bőre, főleg a keze. Amikor úgy igazán belobban, akkor feldagad, piros, vérzik, gennyezik, mély nyílt seb lesz rajta, a viszketésről nem is beszélve. Ilyen esetekben már csak a szteroidos krém segít, de az sem hozza helyre rendesen, mert egyrészt csak a nyílt sebeket gyógyítja valamelyest, tehát a többi tünettel rajtam már nem tud mit kezdeni, másrészt ha abbahagyom a kenegetést, kezdődik másnap elölről. A bőrgyógyászok sem tudnak velem mit kezdeni, csak írják receptre a méregdrága kencéket, és a májamat roncsoló szteroidos krémeket, és azzal vigasztalnak, hogy terhesség alatt és szülés után van remény arra, hogy mérséklődjön ez a problémám. Mivel a kezem ekcémás, ezért sokszor a legalapvetőbb dolgokat sem tudom végrehajtani (kapaszkodás a buszon, nadrág felhúzása). Pláne a mindenféle tisztálkodás és vízzel való érintkezés csapja ki nálam a biztosítékot, hiszen valahogy úgy vagyok vele, hogy minden „kence” fáj, ahogy a kezemhez ér. Pedig már vagyonokat költöttem az olcsó babafürdetőtől kezdve a drága gyógyszertárban kapható márkás "csodatusfürdőkön" át a méregdrága Lush termékekig - mindhiába. A kezem - főleg téli időszakban - olyan, mint a csatolt képen látható bal oldali képen.

Amikor már végképp nem tudtam, hogy mihez kezdjek, gondoltam kipróbálom a kecsketej szappanokat, úgy voltam vele, hogy veszteni valóm nincs. A Meskáról rendeltem, de nem Tőled, hanem …….. boltjából, mert 200 Ft különbség volt két ugyanolyan (bocsánat! - külsőre két ugyanolyannak látszó) szappan között, ezért gondoltam, kipróbálom az olcsóbbat. Ráadásul a ……ok termékeiről olvasott sok pozitív értékelés is megnyugtatott, hogy jó helyről választottam az avokádós (zuhanyzáshoz) és a csalános szappant (hajmosásra).

Amint megkaptam, rögtön ki is próbáltam. Egyből észrevettem, hogy kevésbé szárad ki a bőröm az avokádós szappan használata után, és mintha nem viszketne annyira az ekcémám sem. A csalános szappan pedig teljesen beváltotta a hozzáfűzött reményeimet: hajat tudtam vele mosni egyedül (ugyanis a sampont nem bírta a kezem, így mindig más mosta a hajam), és mintha kevésbé zsírosodna tőle a hajam. Én már ennek is nagyon örültem, megfogadtam, legközelebb is tőlük rendelek, mert egyébként is nagyon aranyosak, segítőkészek voltak velem a rendelés során.

DE! :) Az egyik barátnőm anyukája kapott ajándékba egy kamillás kecsketej szappant, amit Te készítettél, és a barátnőm felhozta magával Pestre a kollégiumba. Amikor a barátnőm nálam járt látogatóban, újságoltam neki, hogy találtam olyan kecsketej szappant, amitől nem fáj a kezem.

Ő pedig mondta, hogy éppen most hozott nekem kipróbálásra egy kecsketej szappant (és már vette is elő a táskájából :) ), igaz már jó sokat használt belőle, de az ő bőrének annyira jó, hogy lehet, hogy rajtam is segít. Ez volt november 21-én. Mivel megtudtam azt is, hogy Te vagy a készítője ennek a szappannak, elkezdtem keresgélni a neten, hátha írsz blogot, mint a ……….....ok. Nagy örömömre rá is találtam a blogodra, egyhuzamban el is olvastam az elejétől a végéig, még vacsorázni is elfelejtettem közben, annyira megfogott a természetességed, az életszereteted, a kisugárzásod, az emberekhez és az állataihoz való viszonyod. Aztán egyszer csak ráakadtam egy képre, amit valaki a napallergiás kezéről fotózott a szappanod használata előtt és után pár nappal. Ettől kedvet kapva én is lefényképeztem a telefonommal az ekcémás kezem, és másnaptól elkezdtem használni zuhanyzáshoz és kézmosáshoz az avokádós szappan helyett a kamillás szappant.

A mai kép ott van a novemberi kép mellett, és ezt mind Neked és a kecskelányaidnak köszönhetem, végtelenül hálás vagyok érte. Nem túl jó a kép minősége, de azt hiszem látszik, hogy a duzzanat, a vörösség, a nyílt sebek, a kiütések mind eltűntek 12 nap alatt, helyette ott van a szép :) rózsaszínes bőröm (még nem fehér, mert új, egészséges bőr képződött). Ezt a csodát Te tetted velem, vagyis az a szappan, amit a két kezeddel készítettél. És hiába hasonlít a mások által készített szappan az tiéidre, a hatásuk köszönőviszonyban sincs egymással, mert valami, talán a "Csoda" hiányzik belőlük.

Amikor tegnap nem tudtam megnyitni a blogod, nagyon elszomorodtam, mert minden nap újabb részeket olvastam el belőle újra, és akkor ezt nem tehettem meg. Ezért ma nagy volt az örömöm, hogy ismét be tudtam lépni, csak amiatt vagyok szomorú, hogy nem tudom az újabb bejegyzéseidet olvasni, mert nem tudom az új blogodnak az elérhetőségét és nincsen hozzáférésem sem. Pedig úgy szeretném továbbra is olvasni! Lenne rá lehetőség? :)

De a nagy szomorkodásom közepette eszembe jutott, hogy Te nálam még szomorúbb lehetsz, így rögtön gép elé ültem, hogy leírjam a történetemet, hátha valamelyest jobb kedved lesz tőle. Egyébként is mindenképpen meg szerettem volna osztani Veled a tapasztalatomat!

Még egyszer köszönöm szépen a hozzám való minden jót, kívánok sok boldogságot, egészséget (a kecskelányoknak is :) ) a szappankák gyártásához, és soha ne bánkódj amiatt, hogy ellopják az ötletedet, mert a Jóisten nem siet, de nem is felejt, meg lesz ennek még a böjtje azoknak, akik más munkáját nem tartják tiszteletben.

2010. december 3., péntek

Egy nagy puszi mindannyiotoknak!!!

Hihetetlen napot szereztetek nekem Lányok! Nem zárhatom be a blogomat, mert úgy tűnik nem lenne elég az olvasólimit. :)
Az éjjel szinte semmit nem aludtam, annyira bántott a dolog és felkelni sem volt kedvem, de a sok kedves hozzászólásaitokkal olyan szép napot varázsoltatok számomra, hogy a mai szappanjaimba biztos dupla-tripla szeretetenergia jutott. Ezt az érzést már az sem tudja elsöpörni, hogy a kedves másoló "alkotó" újra fel tette a meska polcára az Eszterszappan másolatokat. Bevallom kicsit reménykedtem benne, hogy észbe kap és elszégyelli magát, de hát azt hiszem erre várhatok!
Szóval nem zárom be a blogomat, mert így legalább nyomon követhető, hogy kinél jelennek meg először az ötletek, azonkívül akinek ilyen kedves olvasói vannak az egyszerűen nem teheti meg!!
Legszívesebben mindannyiotoknak adnék egy nagy puszit, de hát ugye ez kivitelezhetetlen, így úgy gondolom hálám jeléül kiötlök valami játékfélét csak azért, hogy legalább néhányatokat meg tudjam ajándékozni!! :))

Szép estét és kellemes hétvégét kívánok minden KEDVES olvasómnak!!!!!!

Hálásan köszönöm barátságotokat és ígérem továbbra is írni fogok a kecskéimről, szappanjaimról, ja és magamról is!

2010. december 2., csütörtök

Megírtam egy durvább posztot, de aztán ez lett az utolsó bejegyzésem

Mivel rendszeresen másolják szappanjaim formáját, nyilatkozataimat, ötleteimet, így bezárom blogomat.
Aki figyelemmel kísérte eddigi posztjaimat tudja, hogy eddig is voltak ilyen gondjaim, de mára már annyira elharapódzott ez a dolog, hogy nincs kedvem munkáimat, ötleteimet megosztani. Kedves olvasóim, aki nem érti a dolgot nézzen be a Meskán nyíló új szappanos boltok közül egy párba, nézze meg a bemutatkozásokat és a szappanformákat! Vesse össze az én nyilatkozataimmal, szappanjaimmal! Többen mondtátok már nekem vigasztalásul, hogy ez tulajdonképpen elismerés, mert csak a jót másolják, hát engem ez valahogy engem nem tud lelkesíteni! Megint választhatok új formát, hogy a vásárlóim biztosak legyenek benne, hogy az én szappanjaimat veszik meg. Persze erre lehet azt mondani, hogy miért nem védettem le a formámat, na de most őszintén, ki a fene gondol arra, hogy milliónyi forma közül, pont azt használja majd más is, amit én és árulja ugyanabban az áruházban, ahol én!
Kedves olvasóim, akik azért olvastatok eddig, mert érdekelt Benneteket, hogy élek, mit és hogyan dolgozom, sajnálom, hogy így lett vége több éve tartó blogvendéglátásomnak, de ma tényleg letaglózott az újabb "Eszterszappan" másolat.
Tudom, hogy ezzel a poszttal nem leszek túl népszerű, de valahogy ez sohasem érdekelt és arra sem vagyok kíváncsi, hogy a kedves másolóknak, hogy esik ezeket a sorokat olvasni. Ők is okoztak nekem már elég sok kellemetlen percet. Kaptam én már fenyegető levelet, mikor meg mertem írni, hogy egy az egyben az én szappanjaimat láttam valaki más blogjában, ha lehet, most mellőzzük ezeket, előre megmondom, most sem fogok válaszolni! Sokkal jobban járnak ők és a vásárlóik is, ha valami egyedi, rájuk jellemző alkotással rukkolnak elő válaszul.

Ma persze nem főztem szappant, mert ahogy már többször is mondtam, legutóbb a nemrég megjelent újságcikkben, csak jó lelki állapotban főzök szappant, hogy vásárlóimnak pozitív energiákat tudjak termékeimmel küldeni. /és milyen az élet, szinte szó szerint ezt olvastam tegnap valahol, hm! /

Van egy tökéletes magyar mondás: akinek nem inge, ne vegye magára!

Sziasztok és én azért olvasni foglak Benneteket, mert sok-sok értékes, kreatív embert is megismertem itt a Blogspoton és érdekel, hogy alakul a sorsotok!!!!