2010. november 27., szombat

Megjelent az interjú rólam :)Érdemes elolvasni a többi riportot is, például ezt .

Nagyon szép hétvégét kívánok minden kedves olvasómnak!

2010. november 24., szerda

Testi-lelki kényeztetés


Mostantól tényleg tejben-vajban fürdetlek Benneteket!
Szeretitek a fürdősókat: igazi testet-lelket kényeztető fürdősó recepteket állítottam össze! Az alapuk: Holt-tengeri só, jó sok kecsketejpor, Epsom só /erről a sóról előző bejegyzésemben részletesen írok/Virágokat, őrleményeket és illóolajokat teszek a sókba, hogy a látvány és az illat is fokozza az ellazulás élményét. Minden fürdősóm tartalmaz E vitamint és kollagént és ahol színnel is hangsúlyozni szeretném a fajtájukat, azoknál ásványi anyagokkal teli agyagokat használok.


Mivel időm az mostanában nem nagyon van /hála Istennek, meg Nektek :), így most nem tudom mindegyik fajtát lefotózni, feltenni a webáruházamba, de a rózsás már fent van itt. Az a kérésem, hogy ameddig nem szerepel mindegyik fajtám addig a megrendelés "megjegyzés" rovatába írjátok meg, milyent szeretnétek, köszi.


A fajták: rózsás, levendulás, zabos-mézes, akác, hársfa, mentás, kamillás, citrus /de lehet kérni külön narancsot, citromot és mandarint is/, mangó, fahéj-szegfűszeg, teafa, barack, herbál /rozmaring, bazsalikom, kamilla, hárs/ , pacsuli /remélem nem felejtettem ki semmit/ Ha nem találod a kedvenc illatodat, kérlek szólj és megpróbálom elkészíteni Neked!

A fürdősók súlya 0,5 kg., ami azért elég sokáig elég! :)


Kétféle módon kérheted őket: vagy összekeverem a sókat és a virágokat, őrleményeket, vagy kérheted úgy is, hogy külön egy kis teafilterben rakjam a "sóhozzávalókat", mert vagy nem szereted ha a fürdővízben úszkálnak, vagy nincs lefolyószűröd.


Na hogy tetszik?


Azért megkérdem majd a meskás lányokat, hogy szerintük fel lehet-e ezeket a sókat tenni hozzájuk, ha igen lesz a válasz, akkor jövő héttől ott is megvásárolhatók lesznek!

Ami még tervezés fázisában van a fejemben, de már erősen kiakarna onnan pattanni az egy igazán jó kis kecsketej arckrém, aminek tesztelésére majd Benneteket is mozgósítlak, ha nem bánjátok. Keresek majd minden bőrtipusra "tesztalanyokat", akik kapnak tőlem mintát a krémből visszajelzés, értékelés fejében. Na, de ehhez aztán tényleg idő kellene, csak azért írtam, hogy tudjátok mi lesz a következő termékem.
:)
Minden kedves olvasómnak szép napot kívánok és bízom benne, hogy csak riogatnak a hóeséssel! :)
/képek az internetről valók/

2010. november 22., hétfő

Kecsketejes fürdősó újra!
Téli estéken mikor már megtettük, amit meg kellett tennünk :) és jut egy kis idő magunkra az egyik legjobb dolog gyertyafényes fürdőszobában, jó meleg, illatos fürdővel relaxálni. Persze a hab a tortán, ha ez a fürdő még bőrünk szépségéért és testi-lelki egészségünkért is dolgozik közben. Ehhez szeretnélek hozzásegíteni ezzel a csomagommal. 1 db. szappanomon kívül egy adag kecsketejes Holt-tengeri fürdősót is tartalmaz.
A kecsketej igen kiváló szépítőszer és stabilizálja a bőr savak elleni természetes védőrétegét. A tejben
és a tejsavóban található tejsav fertőtleníti a bőrt, és fürdés után sokáig kellemes közérzetet biztosít. /de ezt már sokan tudjátok :)/! A Holt-tenger a szépség és egészség forrása, vizében 2 millió év alatt több mint 25 féle ásvány és nyomelem halmozódott fel igen nagy mennyiségben és rendkívüli összetételben.
A holt-tengeri só és az abból készült termékek igen gazdagok ezekben az elemekben, így a bőrön át felszívódva a bőrsejtekbe, izületekbe és izmokba jutva fejtik ki hatásukat.
A másik, az egészségmegőrzésben is fontos szerepet játszó fürdősó összetevő, sportolóknak és nem sportolóknak: az Epsom só.


Az Epsom só kémiai neve magnézium-szulfát, általánosan elterjedt elnevezését az angliai Epsom után kapta, melynek ásványvizeiben fedezték fel kedvező tulajdonságait. 10-20 perces meleg, vagy forró vizes Epsom sóval dúsított fürdő egyszerű és hatásos módja az izmok ellazításának és a gyulladáscsökkentésnek. A kezelés további hatása, hogy a vér magnézium szintjét is megemeli, és megelőzi a túlzott
vízvisszatartás miatt kialakult duzzadást, ödémát.
Egy nemrég publikált tanulmány úgy találta, hogy a meleg vizes, Epsom sóval megtámogatott fürdő szignifikánsan emelni tudta az átlagos vér magnézium szintet (átlagosan 104.68 ppm/ml kezdeti értékről 140.98 ppm/ml-re nőtt a vér magnézium szint egy hétnapos időszak alatt). Ennek az az oka, hogy a magnézium a bőrön át is képes felszívódni. Köztudott, hogy a magnézium a sportoló emberek számára
nagyon fontos ásványi anyag, melynek hiánya ugyanakkor elég gyakori mind a sportoló, mind a nem
sportoló lakosság körében. Pótlása segítheti az izom relaxációt.
Az Epsom sóval végzett fürdő fokozza az izzadást, segíti a mérgező anyagok eltávolítását a szervezetből.
A magnézium-szulfát mindezen túl tágítja az ereket, elősegíti az izmok jobb vérellátását, és segít a gyulladások csökkentésében. Ennek eredményeként a fürdő nagymértékben képes gyorsítani például a
kemény edzések utáni regenerációt, ráadásul hatásosan mérsékli a gyulladásos reakciókhoz kapcsolódóan jelentkező izom és ízületi fájdalmakat. Osteoporosisban /csontritkulásban/ szenvedőknél hosszan tartó, hatékony fájdalomcsökkenést eredményez.
Az Epsom só csökkenti a rándulások és horzsolások duzzanatát.
/Magas vérnyomással, cukorbetegséggel és szívproblémákkal küszködő betegek használat előtt érdeklődjenek orvosuknál!/
E vitamint és a szappan fajtájához illő virágot, őrleményt teszek bele, valamint egy-két csepp illóolajat is.
Kérheted: levendulás, fahéjas, rózsás, kamillás, homoktövises, mangós, hárs, akác, citromos,mentás, kókuszos illattal
Gondolva azokra a kedves visszatérő vevőimre, akiknek most épp nincs szükségük a szappanomra, kérheted szappan nélkül is, ebben az esetben 3x10dkg. fürdósót kapsz a csomagban. A fürdősó webáruházamban fél kilós kiszerelésben is kapható lesz! :)
2010. november 17., szerda

Meska 1500, 15 vásárló 15% - os kedvezményIgen jól látod a 15-ös szám bűvkörébe kerültem!
Saját, különbejáratú ünnepem van, hamarosan megkapom az 1500-ik pozitív visszajelzésem a Meskán! /legalábbis remélem :) /


Büszke vagyok erre a teljesítményre és nagyon, de nagyon boldog vagyok attól, hogy egyetlen negatív, de még csak semleges értékelést sem kaptam!


Szeretném megosztani ezt az örömet azokkal, akiktől kaptam!


A KÖVETKEZŐ 15 VEVŐMNEK 15 % KEDVEZMÉNYT ADOK TERMÉKEIM ÁRÁBÓL!!


Az akció csak a Meskára érvényes!


Mivel már elkezdtétek ajándékaitok beszerezni nálam, ezért egy kicsit több szállítási idővel számoljatok legyetek szívesek! /ezt az "időbenajándékbeszerzést" azért egyszer eltanulom Tőletek, mert baromi jó érzés lehet, hogy minden ajándék időben a helyén van!! :)


Köszönöm mindenkinek, aki az értékelésével lehetővé tette, hogy ilyen "büszkeséges" örömben lehessen részem!!! Puszi Nektek

2010. november 15., hétfő

Goldspirit riport anyaga :)

Körülbelül 2 hete felhívott egy újságírónő, hogy internetes magazinja számára szeretne velem riportot készíteni. Megnéztem milyen újságról van szó és mivel az enyémhez nagyon hasonló a világlátásuk, igent mondtam. Akkor még azt hittem, online interjú lesz belőle, így meglepődtem, mikor Saci időpontot kért a látogatására. Pestről jött és nagyon szimpatikus lett már az első pillanatokban. Szóval oldott hangulatú és elég hosszú beszélgetés lett az interjúból és azt hiszem egy kellemes új ismeretséggel lettem gazdagabb!

Íme az interjú anyaga:

Szappan kecsketejből

A szeretet energiát sugárzó kozmetikum

Az Eszterszappan "birodalmába" utaztam el a Pécs melletti takaros, egyutcás faluba, hogy megtudjam, hogyan készül, és mire jó a kecsketejből készült szappan, amelyről a használói azt állítják, hogy a "gyógyító" hatása mellett érzehető benne az a szeretet, amellyel Eszter hazánkban az elsők között elkészíti őket.

Negyven év városi élet után, a postatiszt-garfológus Eszter párjával kiköltözött a hőn vágyott "igazi" kis faluba: a nagy kerttel körbevett, nagy istállóval összeépített tornácos parasztházba.

- A busz sajnos csak reggel és délután jár a faluba, nehéz innen bejutni Pécsre. Mindenképpen olyan munkán gondolkodtam, amit itthon lehet végezni. Ott volt az istálló. Az állatokat imádom, de olyanokat akartam tartani, amikkel egyedül elboldogulok - egy ismerős amerikai házaspár látva a nagy istállót, és a ház körüli legelőt azt tanácsolták Eszternek, hogy tartson a kecskéket.

- Csak az állatkertben láttam addig kecskéket, az internetről, meg néhány könyvből összeszedtem az információkat a kecsketartásról - megtetszett nekem ez az állat! Beszereztünk három kecskét, egy anyát, és két kislány kecskét. Sajtot készítettem a, közben bakokat cseréltem, fölfejlesztettem húsz "anyára", meg egy bakra az állatállományomat. Sikerrel gyártottam a sajtot - egészen addig folyt így a gazdálkodás, amíg megoldhatalannak tűnő problémák jöttek és valamilyen rejtélyes ok miatt 3 kecskelány elpusztult.

- Nagyon megrázott ez engem, hiszen a mai napig mindegyik kecskémet imádom. Ott vagyok a születésüknél, látom őket felnőni. Mindegyik külön személyiség. Fájdalmas döntést hoztam: három kecskét megtartottam, a többit eladtam - Eszter meséli, hogy azóta egy falubeli fiatalemberen kívül nem közelítheti meg más a kecskéket, mert amint megérzik, meghallják az idegent, remegni kezdenek. Ezért én sem zavartam meg a nyugalmukat.

Kecsketej szappan

- Változtatnom kellett, de nem tudtam, hogy mihez kezdjek. Itt a faluban minden információhoz az interneten keresztül jutok. Az angol nyelvű oldalakon megakadt a szemem a "goat soap" szón, vagyis a kecsketej hozzáadásával készült szappanon. Mi lehet ez? Böngésztem a magyar oldalakat, de erről nem találtam semmit. Pontosabban egy debreceni gyártó kecsketej savóból készített szappant - Eszter a magyar kecsketejszappan úttörőjeként először is a lefordíttatta a szappan készítésének leírásait, az alaprecepteket. Majd beszerezte a hozzávaló olajakat, meg a nátrium hidroxidot (a szappanhoz-Eszter szakértői tájékoztatása szerint- ugyanis szükséges a lúg, amelyet a nátriumhidroxid ad, és a zsíradék, amelyet a hidegen sajtolt olajokból nyer.) A szappanok harminc százalékban tartalmazzák a kecsketejet és kizárólag kizárólag természetes hozzávalókkal dolgozik!

- Az első szappanjaim nagy része a szemetesben végezte, mert a lefordított alapreceptekből nem lehetett elkészíteni igazán jó szappant. Nekem kellett kiagyalnom az arányokat, mitől lesz habzó, nem túl puha. Boldogsággal töltött el, amikor végre sikerült elkészítenem az első tökéletes szappant- az első darabokat az ismerősök, a család tagjai próbálgatták, nagy megelégedéssel. Előbb elkészített egy honlapot, ahol kezdetben csak információkat adott a szappanokról. Majd elindította a webáruházat, beindult az üzlet.

- A kecsketej szappannal első sorban nagyon jól kezelhető az ekcéma és a psoroásis. Eleinte az alapszappant, vagyis a natur változatot készítettem. Miután a vevőim visszajelzéseiből láttam, hogy jó a hatásuk, felkészültem, hogy összeállítsam a különböző bőrtípusokhoz a szappanokat.

Nem vagyok sem kozmetikus sem bőrgyógyász, ezért rengeteget kellett hozzáolvasnom, hogy milyen olaj, milyen alkotóelem, milyen mértékben, milyen összetételben támogatja a különféle bőrtípusokat. Először a száraz, majd a zsíros, pattanásos bőr ápolására, majd a rozaceara kezelésére is "kevertem" szappant.

- Ma már természetesen minden bőrtípusra, és a problémás bőr kezelésére van szappanom. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok a vevőimtől. Azt írják, hogy szeretet-enrgia árad a szappanjaimból. Eleinte furcsának találtam, de miután egyre több helyről kaptam ezt az "észervételt", egyre inkább figyelek arra, hogy csak akkor készítsek szappant, amikor nem vagyok fáradt, jól érzem magam- Eszter szappanja igazi kézműves termék, hiszen az előkészítéstől a postázásig, vagy ahogy ő mondja az állattenyésztéstől a Corel Drawig, a termelés minden egyes fázisa az ő kezében van.

- Nap mint nap én fejem a kecskéket, én keverem ki a szappant. Nem tömbben készítem, hanem különféle formákba öntöm ki, amitől még szebbek lesznek. Szeretem megtervezni a csomagolást, a designt. Én adom postára őket. Levelezek a megrendelőimmel, egyrészt visszajelzem a megrendelésüket, tájékoztatom őket a csomag feladásának időpontjáról. A pozitív vélemények engem is pozitív energiával töltenek fel. Annyira szeretem ezt a munkát, hogy a szabad időmben is mindig azon gondolkodom, hogyan tudnék még jobb szappanokat előállítani. Ez adja az erőt ahhoz, hogy kitartsak, pedig lassan nyolc éve nem tudtam elmenni szabdságra.

Újságíró: Illés Sarolta

Itt fog megjenni a jövőhéten: http://www.goldspirit.hu /nézzetek bele, nagyon színvonalas magazin, szerintem közületek sokan osztoznak abban a világlátásban, amivel ez az újság rendelkezik!/


Köszi Saci!!

2010. november 5., péntek

Szappan-szappanbugyor csomagocska


Tudtam, hogy lavinát indítok el azzal, ha csomagokat kezdek el készíteni, de ez egyáltalán nem gond, így legalább legális alkalmat kapok az ötletelésre, amit nagyon szeretek! :)


Az egyik kedves vevőm kérdezte, hogy nem lesz-e olyan csomagom amiben egy darab szappan és egy darab bugyor lesz, mert ő olyat szeretne ajándékozni. A csomagok összeállításánál a csomagolás jelenti a nehézséget, mert hát azonkívül, hogy gusztusosnak kell lenne a postai kezelést is károsodás nélkül át kell vészelniük. Mivel szappanjaim legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy természetes anyagokból állnak, így a csomagolásnak is ezt a trendet kell követnie. A kis kosárkák nagyon beváltak, de ehhez, a kért összeállításhoz valami kisebb tartó kellett és találtam is valamit. Szizál dobozokat fogok használni. Kaptam szizálgyapjút is, ami klassz kis ágyat adhat ennek az összeállításnak! Tehát ez a csomag egy a kedves vevő által kiválasztott kecsketej szappanomat és egy tiszta pamut szappanbugyrot tartalmaz.

Minden kedves olvasómnak nagyon kellemes napot kívánok!

U.i:: az interjú anyagát a jövő héten kapom meg, így arról majd később írok Nektek! :)

2010. november 3., szerda

Hát tudjátoknem semmik vagytok! :)
A tisztított vajat nagyon sokáig tart megcsinálni és drága is, így el akartam felejtetni Veletek.
Hát jelentem nem sikerült!!! Naponta kapok levelet, melyekben visszakövetelitek.
Hát jó, megadom magam, de csak egy fajtába fogom belerakni és hétvégéim másfél óráját rászánom az elkészítésére! :)
Jó lesz így?

Van még egy hírem: elkészült velem egy riport, amint megkapom a kész anyagot írok róla, persze csak ha érdekel még Benneteket! :)