2010. március 27., szombat

Én, mint született tehetség?A szabályok:
1) ha valaki adja, én elfogadom, ellenvetés nélkül.
2) a logót kirakom a blogomba.
3) a szabályzatot kirakom a blogomba.
4) megnevezek hat másik blogot, akiknek átadom a címet.
5) kitöltöm a tesztet, és kirakom a blogomba.
6) megnevezem, hogy kitől-, és mikor kaptam, és nagy, színes betűkkel kirakom a blogomba.
7) betartom a szabályokat

Sajnos a díj egyes szabályaival /legfőképp az elsővel, legfőképp egy olyan díj szabályaként furcsa ez a kitétel, ahol aztán igazán személyes adatokkal kell válaszolni a tesz kérdésekre/ nem értek egyet, így nem adom tovább, de Babócának nagyon szépen köszönöm, hogy úgy gondolt rám, mint született tehetségre, nagyon megtisztelt vele!

2010. március 20., szombat

A hűség jutalma nálam 5 % kedvezmény


Új lehetőségre nyílt lehetőségem a webáruházamban!
Automatikusan kedvezményt adhatok hűséges, visszatérő vásárlóimnak. A már regisztrált visszatérő vevőimnek küldök egy email, amiben megírom, hogy ezentúl minden vásárlásuk után 5 % kedvezménybe részesülnek! :)
Akik ezek után fognak regisztrálni a 3-ik vásárlásuk alkalmából kapják meg először ezt a kedvezményt!
A másik kedvezményes lehetetőség, minden több mint 10.000,- Ft-os vásárlás esetén 3 % kuponkedvezmény jár! :)

2010. március 17., szerda

Kívül-belül farm szappan és amiért érdemes újra és újra felvenni a kesztyűt!

Ma megint egy csuda egy napom volt!!

Azonkívűl, hogy végre megéreztem a tavasz illatát, megszületett új "letisztult" szappanjaim stílusos csomagolása.

Lenvászon zsákocskák, saját logos címkével, zsinorral. Remélem megszeretitek őket. /gondolom ezentúl nem kapok olyan leveleket, amiben azt írjátok, hogy igazán szép a csomagolásod, de inkább csak celofánban kérem a szappanokat, mert nincs szívem kidobni/ :)

Úgy érzem a zsákocskákat praktikusan fel lehet használni, "újrahasznosítani".


Aztán meg megérkezett a postásunk és olyan meglepetést hozott, hogy órákig repdestem örömben és nem bírtam ki, hogy ne sírjam el magam meghatodottságomban!

Edittől jött egy nagyon kedves levél és ez a gyönyörű kecskés keresztszemes kép.Mindig elgondolkodom azon, hogy ebben a lélektelen, harcos világban hogy tudják emberek átmenteni kedvességüket és hálaképességüket! Ők adják nekem vissza időről-időre a reményt, bizakodást, hogy annak ellenére, hogy a kíméletlen könyökölés és egymást semmivevő mentalitás a jellemző, azért teljesen soha nem veheti ez át a hatalmat az emberiség lelkülete felett.

Edit, mivel az írás továbbra sem az erősségem, nem tudom hűen leírni, milyen öröm volt számomra ajándékod, de hidd el, hogy még most is küszködök az könnyeimmel.

Mert ugye nem túl jellemző manapság, hogy valaki ennyi időt, munkát szán meglepetés elkészítésére és mindezt teljesen titokban csak azért, hogy valakinek örömet okozzon! Köszönöm szépen Edit, hogy megint visszakaptam az emberekbe vetett hitemet, remélem sokáig nem rombolják majd le !!

Puszi érte és büszke vagyok rá, hogy egyre több ilyen kedves, igazi ember barátságát tudhatom magaménak!!!

2010. március 15., hétfő

és a rusztikus csokis kecsketej szappanom

Rózsa-csoki kecsketej szappan új köntösbenTöbb ok miatt is szerettem volna új köntöst adni szappanjaimnak. Az egyik okot mindenki láthatja a meskán, a másik ok meg az hogy egyre több férfi is szereti és használja szappanjaimat, rájuk is gondoltam, mikor az új formámat használatba vettem! Ezt az egyszerű és tökéletesen az ember kezébe simuló formát nagyon megszerettem, ezért úgy döntöttem egyedül a rózsás szappanom lesz ezentúl rózsaformájú. Szerintem ez az új forma jobban is illik a farmszappanokhoz.
Egyébként nem tudom meghatározni, hogy milyen mértani forma! :)
Ez az újnak tűnő, mégsem teljesen új szappanom a csoki-rózsa szappan lehet, hogy hűséges olvasóimnak ismerős már, hisz hasáb alakú változatát már régebben elkészítettem!
A receptúrában annyit változtattam, hogy a rózsa részbe fehércsokit tettem.
és az ok, amiért annyira favorizálom ezt a szappant:

A quercetin, amit a rózsa bőven tartalmaz, egy növényi pigment flavonoid. Sok féle flavonoid létezik, melyek a quercetinhez hasonlóan különféle termésekben, virágokban és zöldségekben találhatók meg. A flavonoidok nagymértékben felelősek ezen növények színeiért.

Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabadgyököket. A quercetin az ízületi gyulladásban szenvedőknek is segít

A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését. A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében.

Végeztek kutatásokat, melyek rámutattak, hogy az olyan flavonoidok, mint a quercetin, segíthetnek csökkenteni a köszvény és a szívinfarktus kockázatát. Antioxidánsként az LDL (rossz) koleszterin káros hatásai ellen is hatásosak lehetnek.

A quercetin elősegíti a kollagén és a fibronectin termelés, ez a két anyag szükséges, hogy az izületek és a bőr egészséges legyen. Hasznos a quercetin mind az arthritisben szenvedőknek és a ráncok kezelésére vagy megelőzésére. Quercetin aktív összetevő egyre több kozmetikai termékek állítás hogy csökkentik az öregedés jeleit.

Természetesen ez a szappanom is 30 %-ban teljes farm kecsketejet tartalmaz!

kakaóban és a csokoládéban található flavonolok kifejezetten jót tesznek a bőrnek: hidratálják, erősítik a struktúráját, és javítják létfontosságú funkcióit is, például a vérkeringést - mutatta meg egy friss, német kutatás. A csokinak tehát nemcsak az íze és az illata isteni finom, de a kozmetikában is jól használható: nem véletlen, hogy egyre elterjedtebbek a csokoládés masszázsok, illetve arckezelések.

A csokoládéval mindamellett, hogy csökkenthető az érelmeszesedés, az infarktus és a szélütés kockázata, illetve jótékony hatással van a kedvünkre, védi és szépíti is a bőrünket.

Rendkívül tápláló, hidratáló, illetve stresszcsökkentő hatású, amire rohanó napjainkban nagyon nagy szükségünk van!


2010. március 7., vasárnap

Blogbarátnők és új szappanforma


Kedves blogdíjat kaptam Maryenne-től, aki megtisztelt azzal, hogy blogbarátnőjévé fogadott! :)Köszönöm Mary, aranyos vagy! :) Az is nagyon tetszett, hogy lassan a vezeték nevemet el is felejthetem, hisz a becsületes nevem egyre inkább Szappanos Eszterré válik! :)) Mary is így titulált a cím továbbadásánál.Egyre nehezebb tovább adnom ezeket a megtisztelő címeket, mert hogy egyre többen vagytok, Ti, akik rendszeresen benéztek hozzám, sokszor bíztattok, tanácsot adtok, vagy dícséritek munkámat!

Ezúton is köszönöm mindezt Nektek!


Na de akinek tovább küldöm ezt a díjat:

- ZsuKának, aki ugyanolyan természet és állatbarát, mint én, mindig nagy öröm olvasni történeteit

- Mammkának, akit türelmességéért és emberszeretetéért csodálok


és végül Ildának, mert mindig áhítattal nézem munkáit, azt az elképesztő kifejező képességét, amivel élethűen visszaadja babáival a legkülönbözőbb munkafolyamatok mozdulatait.

és hogy egy kicsit szappanozzak is:

új szappanformám van, igazi tenyérbe simuló forma!Készült már ilyen formában levendulás, csalános és "csak teafás" kecsketej szappanom. Hogy mi az a "csak teafás" szappan? Egyik kedves vásárlóm, aki egyébként megkapta volna a fenti címet, ha elindítiotta volna már a blogját :), azt kérte készítsek neki a régi receptúrám alapján teafás szappant, /tehát zöldtea nélkül/ , mert az ő bőrének az jobb volt. Hát ez lett a "csak teafás" szappan.

Súlyra kb. ugyanakkorák, mint a kerek formájú szappanjaim.