2010. március 15., hétfő

Rózsa-csoki kecsketej szappan új köntösbenTöbb ok miatt is szerettem volna új köntöst adni szappanjaimnak. Az egyik okot mindenki láthatja a meskán, a másik ok meg az hogy egyre több férfi is szereti és használja szappanjaimat, rájuk is gondoltam, mikor az új formámat használatba vettem! Ezt az egyszerű és tökéletesen az ember kezébe simuló formát nagyon megszerettem, ezért úgy döntöttem egyedül a rózsás szappanom lesz ezentúl rózsaformájú. Szerintem ez az új forma jobban is illik a farmszappanokhoz.
Egyébként nem tudom meghatározni, hogy milyen mértani forma! :)
Ez az újnak tűnő, mégsem teljesen új szappanom a csoki-rózsa szappan lehet, hogy hűséges olvasóimnak ismerős már, hisz hasáb alakú változatát már régebben elkészítettem!
A receptúrában annyit változtattam, hogy a rózsa részbe fehércsokit tettem.
és az ok, amiért annyira favorizálom ezt a szappant:

A quercetin, amit a rózsa bőven tartalmaz, egy növényi pigment flavonoid. Sok féle flavonoid létezik, melyek a quercetinhez hasonlóan különféle termésekben, virágokban és zöldségekben találhatók meg. A flavonoidok nagymértékben felelősek ezen növények színeiért.

Antioxidánsként is funkcionál, kisöpörve szervezetünkből a káros szabadgyököket. A quercetin az ízületi gyulladásban szenvedőknek is segít

A quercetin megakadályozhatja a hisztamin, valamint az egyéb allergiát ill. gyulladást okozó anyagok termelődését. A hisztamin az egyik fő oka az olyan allergiás tünetek kialakulásának, mint a csöpögő, eldugult orr, a vizenyős szemek, a csalánkiütés, valamint a megduzzadt lágyszövetek, pl. az arc és az ajkak esetében.

Végeztek kutatásokat, melyek rámutattak, hogy az olyan flavonoidok, mint a quercetin, segíthetnek csökkenteni a köszvény és a szívinfarktus kockázatát. Antioxidánsként az LDL (rossz) koleszterin káros hatásai ellen is hatásosak lehetnek.

A quercetin elősegíti a kollagén és a fibronectin termelés, ez a két anyag szükséges, hogy az izületek és a bőr egészséges legyen. Hasznos a quercetin mind az arthritisben szenvedőknek és a ráncok kezelésére vagy megelőzésére. Quercetin aktív összetevő egyre több kozmetikai termékek állítás hogy csökkentik az öregedés jeleit.

Természetesen ez a szappanom is 30 %-ban teljes farm kecsketejet tartalmaz!

kakaóban és a csokoládéban található flavonolok kifejezetten jót tesznek a bőrnek: hidratálják, erősítik a struktúráját, és javítják létfontosságú funkcióit is, például a vérkeringést - mutatta meg egy friss, német kutatás. A csokinak tehát nemcsak az íze és az illata isteni finom, de a kozmetikában is jól használható: nem véletlen, hogy egyre elterjedtebbek a csokoládés masszázsok, illetve arckezelések.

A csokoládéval mindamellett, hogy csökkenthető az érelmeszesedés, az infarktus és a szélütés kockázata, illetve jótékony hatással van a kedvünkre, védi és szépíti is a bőrünket.

Rendkívül tápláló, hidratáló, illetve stresszcsökkentő hatású, amire rohanó napjainkban nagyon nagy szükségünk van!


5 megjegyzés:

csutkailda írta...

Teljesen egyetértek Veled!
Én is szeretem a letisztult formákat.
:)))

Vica írta...

Csak ámulok, és bámulok, valahol meg lehet venni ezeket a csodákat???

Eszter írta...

Kedves Vica!

Igen a szép, új webáruházamban! :) Itt: http://kecsketejszappan.startuzlet.hu/, de az oldalsávon is megtalálod a címet!
Örülök, hogy tetszenek az én kis szappankáim! :)

Maryenne írta...

Nagyon szépek lettek. Legközelebb rendelek csokisat!

Mosolyrend Évi :) írta...

De klasszul néz ki .)